26 november 2014

♡ 5 simpele Sinterklaas recepten ♡


Hallo daar. De laatste paar jaren vier ik thuis niet heel extravagant Sinterklaas of Kerst. We doen (bijna) niet meer aan cadeaus. Daarentegen hebben we nooit afscheid genomen van het lekkere eten. In November en December hebben we thuis lekker veel pepernoten, gevuld speculaas, oliebollen en ander snoepgoed. Ook laten we de gourmetpan natuurlijk niet met rust. Ik heb voor jullie 5 simpele Sinterklaas recepten verzameld, klik snel verder!


Beautylab - Pumpkin Spice Latte

 

Als eerste wil ik dit super simpele recept van de Pumpkin Spice Latte met jullie delen. De Pumpkin Spice latte is een van de herfstdrankjes van Starbucks. Aangezien de kruidenmix die gebruikt wordt in de koffie heel erg lijkt op speculaaskruiden vind ik dit drankje Sinterklaas-proof. 


Foodio - Vanille- Speculaastaart

Taart! Geen eten dat feestelijker is dan taart. Leuk dus dat de meiden van Kittehscupcakes samen met hun zus van Beautylab een sinterklaastaart gemaakt hebben. Ik ben dol op speculaas en taart en ik weet zeker dat ik niet de enige ben wiens hart sneller gaat kloppen van vanille speculaas taart, yum!


Foodgloss - Speculaas muffins

Ietsje anders dan taart zijn muffins. Zoals alle filmpjes van Foodgloss zijn deze makkelijk om te maken en heb je een heerlijk resultaat!

Foodgloss - Gevuld Speculaas

 

Zoals ik hiervoor al zei, de recepten van Foodgloss zijn simpel en makkelijk te volgen. Iedereen bij mij thuis is gek op gevuld speculaas, dus dit recept ga ik zelf zeker namaken.

Allerhande - Pepernoten

 

Allerhande heeft vaak ook lekkere recepten. In dit filmpje wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je pepernoten kunt maken. Om het nog simpeler te maken kan je in plaats van de verschillende kruiden die deze meneer gebruikt, gewoon kant-en-klare speculaaskruiden gebruiken.


Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren met deze 5 simpele, verschillende recepten. Veel bakplezier!


Wat is jouw favoriete december-food?

2 opmerkingen:

  1. Was het je nog gelukt met de ingredienten voor de p spice latte? :) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had nog niet gezocht, maar ik ga denk ik speculaaskruiden gebruiken en dan die pompoen puree van de Lidl, kijken of dat lekker is :)

      Verwijderen